2015. június 22., hétfő

10. Edzés, edzés, edzés (part 4)

Sziasztok!
Érkeztem egy új résszel, ami rövidebb egy kicsivel, de cserébe hamarosan hozom a folytatást. Szeretnék mindenkinek szép nyarat kívánni! Köszönöm a megtekintéseket, jó olvasást! :)


Az idő gyorsan szaladt, élményekkel volt teli. Minden nap talált egy fényképet, ami egy-egy pillanatot örökített meg az itt eltöltött napokból. A szilánkdarab elemzése kudarcba fulladt. A számítógépek egyik ismert töltény rajzába sem tudták beilleszteni, de, hogy amerikai gyártmány, azt biztosra lehetett tudni. A lány nyomozása sem vezetett eredményre, nem talált semmi használhatót.  Egyik este Fury az irodájába hívatta a lányt.
- Nos, Hill ügynök elemzései azt mutatják, - kezdte – hogy rendesen fejlődtél, az elvárásoknak megfeleltél. Úgy döntöttünk, hogy néhány napra hazamehetsz, aztán, ha visszajöttél, folytatjuk.
- Rendben – derült fel Kate. – De a családomnak mit mondtak, hol vagyok?
- Amerikában voltál egy táborban. Itt van az élménybeszámoló, tudnivalók, képek, ajándéktárgyak. Minden, ami az alibihez szükséges – nyújtott át egy mappát az igazgató. – Csak el ne áruld magad!
- És honnan fogom tudni, hogy értem jöttök?
- Küldünk egy üzenetet. Valaki majd érted megy a tesseract segítségével. Légy készenlétben, ha bármi van, akkor rögtön visszahozunk.
- Értettem. Mikor indulok?
- Holnap reggel. A felszerelésedet hagyd itt. Nem lenne jó, ha megtalálnák nálad a fegyvereket.
Kate elköszönt, aztán a szobájába sietett. Egy kicsit rendbe tette. Előkészítette azt a ruháját, amiben elhozták, majd lefeküdt és elaludt.
. . .
Reggel, mosakodás után, felöltözött. És bár azt mondták, ne vigyen fegyvert, ő egy apró zsebkést elrakott, majd az irányítóba sietett, ahol a jelek szerint csak rá vártak. Együtt mentek a fedélzetre, ahol egy ölelés kíséretében mindenkitől elbúcsúzott. Elsőként Natashától, aki egy medált nyomott a kezébe, ami egy A betűt ábrázolt egy karikában.
- Köszönöm! Pár nap múlva látjuk egymást! – mosolyodott el a lány.
- Vigyázz magadra!
Utána Sólyomszem következett, aki ezt mondta:
- Ha visszajössz, elkezdjük a szélbe való lövést is!
- Már alig várom! – majd a lány tovább lépett Bruce Banner felé. Ő is kapott egy ölelést.
- Ha bármi rendellenességet tapasztalnál, feltétlenül jelentkezz! És ne nagyon ütögess senkit, mert sokat erősödtél!
- Figyelek rá! – ígérte Kate.
Stark a szokásos nemtörődömségével állt a lány elé.
- Lehetőleg épségben gyere vissza. Vannak itt olyanok, akiknek nagyon hiányoznál… - biccentett Rogers kapitány felé piszkálódva, de Kate csak pirulva megölelte. Utolsóként a kapitány búcsúzott el tőle.
- A reggeli futásokat ne hagyd ki!
- Nem fogom – felelte a lány nevetve. – Steve, te is vigyázz magadra! Mihez kezdenék a testőröm nélkül? – kérdezte mosolyogva.
- Én itt leszek – mosolyodott el a férfi is, értve a célzást, aztán megölelték egymást.
Thortól nem búcsúzott el, mert vele utazott. A tesseractot ugyanis használat után visszavitték Asgardba. A lány egy utolsót biccentett, majd elfordította a kart és fel is szívódtak. Hogy ne keltsenek feltűnést, Kate gyorsan megölelte Thort, aztán kilépett a körből, a félisten pedig visszaindult Asgardba.
. . .

5 nap múlva Kate telefonja megszólalt.
Elsietett a kijelölt helyre, majd mikor már senki nem volt a környéken, visszaírt. Fél perc múlva Thor csapódott a földre. Még mielőtt bármit is kérdezhetett volna, a férfi megragadta a karját és már el is tűntek. A landolást követően Thor az irányítóterembe sietett. Mivel a félisten nem válaszolt a lány kérdéseire, ő Fury irodájába ment. A hely nem volt idegen számára, és bár csak 5 napig volt távol, már nagyon hiányzott neki.
- Jó napot! – nyitott be. – Mi okból jöttem vissza?
- Üdv, Kate! Nos, ezt hosszú lenne elmagyarázni. Nézd meg ezt! – nyomott a kezébe egy laptopot. - 3 óra múlva megbeszélés az asztalnál!
- Értettem, uram – majd kiment és a szobája felé vette az irányt. Vajon mi történhetett ennyi idő alatt? 5 nap alatt nem nagyon történhetett világméretű katasztrófa. Gondolta ő. Aztán megnézte a 2 órás összefoglalót és leesett az álla. A „film” címe ez volt: Thor: A sötét világ. Megdöbbentette, amit látott, soha nem hallott még az éterről, vagy a sötét tündérekről. Ugyanakkor el is mosolyodott: Loki nem vesztett semmit a humorából. Viszont akkor lehet, hogy segít – esett le neki, úgyhogy már rohant is. A félistenen kívül nem volt ott még senki, így odament hozzá.
- Thor, – szólította meg – őszinte részvétem anyukád miatt! Nagyon bátran harcolt, sajnálom, ami történt!
- Köszönöm – fordult felé szomorú mosollyal. – De erősnek kell lennünk, úgyhogy ne szomorkodj! Mittgardért halt meg és Jane-ért – mondta, bár inkább úgy tűnt, hogy magához intézi a szavait. Pár perc múlva megérkeztek a többiek is. Úgy fogadták, mintha el se ment volna. A lány már annyira idetartozott, hogy a visszatérése természetesnek tűnt. Gyors üdvözlés után a dolgok közepébe vágtak.
- Nos, mint láthattad – kezdte az igazgató – a dolgok alaposan megváltoztak. Ez a 3 nap alaposan lekötötte a figyelmünket és nem kis munkába került eltüntetni a nyomokat. Most viszont előbbre kerülhetünk, mert Loki hajlandó információt bocsátani a rendelkezésünkre. Kate, veled akar beszélni! – fordult a lány felé, aki Thorra pillantott. A férfi apró bólintással adott igazat Furynak.
- Rendben, mikor?
- Asgardot egy kicsit rendbe kell hoznunk, mielőtt odamegyünk – vette át a szót a félisten. – 2-3 nap múlva lenne célszerű.
- A kapitány fogja megint elkísérni. Addig pedig folytatjuk a munkát! – zárta le a megbeszélést az igazgató.
A csapat szétszéledt, Kate és Steve együtt mentek az edzőterem felé.
- Milyen volt ez az 5 nap? Nem gondoltad meg magad? – érdeklődött a kapitány.
- Ha választhatnál a pihentető otthonlét vagy a fárasztó, kalandokkal teli S.H.I.E.L.D. kiképzés között, melyik mellett döntenél? – kérdezett vissza a lány.
- Inkább az utóbbi – mosolyodtak el mindketten.
Az edzés jó hangulatban telt. Egész meneteket vívtak egy mással, erősítették a kart és a hasizmot. A kapitány mutatott néhány olyan esést, ami kevésbé fájt. Az elkövetkező 3 napban keményebbek lettek az edzések. Valahogy mindannyian érezték, ha Loki használható információt közöl, akkor közel sem lesz ilyen biztonságos a bázis. Felgyorsulnak az események és a lánynak meg kell védenie magát. Kate a nap végén fáradtan zuhant az ágyba és bár megterhelő volt a kiképzés, mosolyogva aludt el. Steve-vel tovább gyakorolták, amit eddig: ökölvívás, futás, erősítés, kitartás. Elkezdték a késdobálást is. Starkkal a fegyvereket tökéletesítgették, másolatokat készítettek, hogy mindig kéznél legyen egy példány. A szemüvegbe beépített radart egy külön lencsére tették, amit egy fémszál szabályozott, hogy távolabb legyen a szemtől és jobban látszódjon. Barton ügynökkel a Helicarrier tetejéről lődözték a nyilaikat. A szél elég meghatározó szerepet játszott, eltartott egy ideig, míg rendesen belejött és ráérzett a lényegre. Natashával is rengeteget küzdöttek, erősítettek. Egy bábun tökéletesítgették a trükkjét. A pisztollyal való lövést nagyon megszerette, puskával már nehezebb volt célozni. Banner mindig megvizsgálta és többnyire elégedetten nyugtázta az izmai fejlődését. Többfajta bombát gyártottak, sőt a tudós Kate segítségét kérte a találmányában. A Hidra által használt fegyverek új verzióját fejlesztett ki: apró revolverbe vezette bele tesseract energiáját. A lány táplálta be az adatokat, miközben a doktor dolgozott. Kate egyfajta asszistensnek érezte magát, de nem bánta, mert érdekesnek találta. Thorral jól haladtak a vívásban, dárdát is hajítottak, dobócsillagot dobtak. Minden este repültek a mjölnirrel, hogy fejlesszék a repülési készséget, és hogy ne érje váratlanul, ha kilöknék egy gépből. Az itt eltöltött idő alatt az angoltudása rengeteget fejlődött. Egyre jobban kezdett belejönni, néha angolul válaszolt. Steve időnként külön is tanítgatta. A harmadik nap estéjén elhatározták, hogy másnap elmennek Asgardba. A lány összepakolt, mielőtt lefeküdt volna. Vegyes érzelmekkel várta a holnapot. Az biztos, hogy fordulópont lesz. Ugyanakkor abban annyira nem volt biztos, hogy Loki annyi mindent tudna. És nem szívesen gondolt vissza arra a beszélgetésre sem. Nem mintha az én érzelmeimnek jelentősége lenne, mikor emberek élete van veszélyben – gondolta, aztán elaludt.

2 megjegyzés:

 1. Váó, elmegyek nyaralni, és máris két fejezet vár?! :D Nagyon tetszett mind a kettő, főleg ahogy beleszövöd a filmeket. :) Igazán marvelhű (valósághű helyett :D) lesz tőle a blog. :)
  Steve <3 Komolyan. Lehet, hogy új kedvencet avatok. :) (Bocsi Clint :D)
  Még mindig nagyon tetszik a blog, remélem gyorsan lesz új rész. Jó nyarat neked is. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Blanka, nem is tudod, milyen jól estek a szavaid! :) Köszönöm a véleményt, és örülök, hogy sikerült megszerettettem veled Steve karakterét! :)

   Törlés