2015. augusztus 15., szombat

1. Kezdet


A nevem Kate. Hivatalosan S.H.I.E.L.D. ügynök, gyakorlatilag tanuló. Amióta visszajöttem, ezzel telnek a napjaim: délelőtt órákra járok magántanárhoz, délután erőnléti edzéseken veszek részt. A tanulásban gyorsított ütemben haladunk, de nem okoz gondot: a tanárom direkt ilyen képzést kapott; a szérum pedig gyorsabban tanulok, lassabban felejtek. Minél előbb le kell tennem a vizsgákat. Most megkérdeznétek, hogy minek van rá szükségem? Először is: „hivatalosan” egy cserediák programban veszek részt, vagyis muszáj tanulnom. Másodszor: én is szeretném, ha meglenne. Harmadszor: szükségem van egy alapműveltségre, például akkor, ha „téglának” osztanak be. Jól haladok, sokkal élvezetesebb, mint a normál iskola. És hogy miért nem dolgozom éppen? Az ügynököknek ez lenne a feladata: különféle ügyeket kapnának, választanának és a S.H.I.E.L.D. embereit ismerve meg is oldanának. Csakhogy én nem vagyok közönséges ügynök: csatlakoztam Nick Fury csapatához, vagyis én lettem a hetedik Bosszúálló. Jelenleg nincs világkatasztrófa, földönkívüli támadás, Fury igazgató pedig addig nem küld terepre, amíg nincs vészhelyzet, inkább a tanulásra helyezi a hangsúlyt. 
Amerika Kapitány kivételével egyik Bosszúálló sincs a hajón. Most, hogy nem engem tanítanak, szabadok, mint a madár. Thor Asgardban van, dr. Banner a saját titkos laboratóriumában (amiről még nem sikerült kiderítenem, hogy hol van). Stark természetesen Malibuban van és a sokadik páncélját gyártja, már amikor épp nem ad interjút vagy nem a cégével van elfoglalva. Sólyomszem a saját ügyén dolgozik, Natashának ki kell dolgozni egy új álcát, miután az élete landolt az üzenőfalon. (Bizony nagy áldozatot hozott, tekintve a múltját. De mégis megtette, önzetlenül, másokért. Nem véletlenül nézek fel rá.) Steve is csak azért van itt, mert pihenésre van szüksége. Miután Bucky összeverte a hajón, majd Washington folyójába zuhant, alaposan összezúzta magát. Habár a szérum miatt gyorsabban regenerálódik, azért neki is kell egy kis kikapcsolódás. No, nem mintha annyit pihenne: minden reggel együtt futunk és az edzéseimet is ő tartja. Elég óvatosnak kell lennie, nem nagyon mozoghat álruha nélkül. A Helicarriernek csak egy részében lehetünk, ott, ahol csak a beavatott és teljesen megbízható ügynököknek van bejárása. Azután, ami történt, a legtöbben úgy tudják, hogy Amerika Kapitány halott, rólam pedig azt hiszik, hogy magas szintű ügynök vagyok, kevesen ismernek. Így telt az első hetem a novemberi visszatérés után. A Fury által felajánlott lehetőséget nem tudtam nem elfogadni: vagyis immár itt élek, ez a munkám. Néha hiányzik az otthonom, de bármikor hazamehetek, ha éppen nincs bevetésem.
 De visszatérve a történtekre: amíg nem voltam itt, sok minden történt. A Tél katonájának felbukkanása és eltűnése nem kevés fejtörést okozott mindenkinek. Aztán ott van a Hidra. Miután kiderült, hogy a Hidra a S.H.I.E.L.D. falain belül fejlődött, közöttünk éltek, a bizalmunkba férkőztek, adatokat gyűjtöttek, hősökkel dolgoztak együtt úgy, hogy észre sem vettük, a kapitány kemény lépésre szánta el magát. Csak úgy lehetett őket megállítani, ha a S.H.I.E.L.D.-nek is véget vetnek. Így mialatt Amerika Kapitány, Sólyom és Hill a Vízió project megsemmisítésén dolgozott, addig a Fekete Özvegy beférkőzött Alexander Pierce irodájába. A számítógépről feltöltötte az adatokat az internetre. Az élete, a múltja landolt az üzenőfalon. És akkor az emberek szembesültek vele, hogy amiről eddig azt hitték, kitaláció, az a valóság. A valóság, amiben benne élnek. Egy olyan világban, amiben hősök és szörnyek,idegen eredetű tárgyak, csúcstechnológia és minden együtt megtalálható. A reakció katasztrofális volt: a világ egyik része ujjongott, hogy kedvenceik valós személyek, míg az államvezetők a S.H.I.E.L.D. ellen fordultak. Nem látták a különbséget:a S.H.I.E.L.D. egyet jelentett a Hidrával. A szabadon lévő ügynököket körözés alá helyezték, a TV-ben folyamatosan róluk papoltak. Az elején Natasha interjúkra, kihallgatásokra járt, kérdésekre válaszolt. Amikor szemére vetették, hogy börtönben lenne a helye, szemtelenül közölte, hogy nem fogják bezárni. „Mert szükségük van ránk!” – mondta. Igaza volt. Ha mi nem lennénk, akkor a világ rég nem így nézne ki.
A sajtó úgy tudja, hogy a S.H.I.E.L.D.-et felszámolták. Az ügynökök egy része ugyan a CIA-hoz került, ám ez csak a látszat. A S.H.I.E.L.D. nyilvános működése ugyan megszűnt, ám titokban összeszedett szervezetként működik. A bázis, a Helicarrier is megmaradt, de szinte folyamatosan üzemel az álcázó-berendezés. Innentől kezdve kerüljük a feltűnést. A legtöbb ügyet félbeszakították, helyette az ügynökök a Hidra tagjainak és bázisainak felkutatására kaptak parancsot. Ilyen munkára nem küldenek, rábízzák a profikra. Ugyan a kiképzést befejeztem, van még mit tanulnom. Egyébként nem hiszem, hogy sokáig tétlenül tengődnék. Bucky felbukkanása és az a tény, hogy életben van megrázta a kapitányt, nehezen dolgozta fel és meg akarja keresni. Már csak meg kell várni, amíg felépül. A Natasha által összegyűjtött adatokat nem mutatta meg, így nem bolygattam, bár fogalmam nincs, hogy így hogyan segíthetnék. Utánanéztem az adatbázisban, de nem tudtam meg semmi újat. Ellátogattam az Amerika Kapitányos kiállításra, ami szerencsére még nyitva volt. Az álruha ellenére többen felismertek, ezért kiosztottam pár autogrammot és készült rólam pár fénykép. Híres voltam: Katherine Elect néven ismertek. Rólam semmilyen adatot nem találtak a világhálón, így a sajtó arra a következtetésre jutott, hogy tényleg csak színésznő vagyok, így nem kerültem veszélybe. A film kapcsán sok mindent kérdeztek, de soha nem adtam egyértelmű választ. Egy idő után már kezdtek tolakodóvá válni az egyre többen jövő emberek, ezért egy szabad pillanatomban felraktam egy maszkot. Számítógép segítségével bármilyen arcformát képes volt felvenni, így sikerült beleolvadnom a tömegbe, pedig nem vagyok az álcázás nagymestere. Buckyról itt sem tudtam meg többet, de a kiállítás érdekes volt. Az egyik teremben egy 1953-as interjút vetítettek, amit Peggy Carterrel készítettek. A dédnagymamámmal. Fura ebbe belegondolni, de büszkeséggel tölt el. Csodálatos nő volt, bátor, ügyes és tudott hinni. Láttam, amikor Steve bement hozzá. Kórházban fekszik, nagyon öreg, beteg és gyenge, de jó tudni, hogy életben van.  Még nem nagyon szántam rá magam, hogy bemenjek hozzá. Steve-nek is 2 évébe telt és látva a reakcióját, nem vagyok benne biztos, hogy könnyen venné, ha láthatna engem. Az is lehet, hogy a születésemről, a létezésemről sem tud. Mindenesetre ezzel a találkozással inkább még várok.
Az, hogy én is akarok menni, nem lepte meg a kapitányt, bár nem örült neki túlságosan.
- Ebben az esetben csak azt tudom mondani, amit Sam: mikor kezdünk? – kérdeztem egy héttel ezelőtt.
- Kate, - mondta lassan a kapitány – nem kéne velem jönnöd. Veszélyes helyekre tévedhetünk.
- Tudom, ezt mondta Natasha is. De Steve, segíteni szeretnék! – kérleltem. – És nem szeretném, ha egyedül mennél. Tartozom neked ennyivel. És különben is, kell valaki, aki fedez!
Való igaz: én fedeztem a Hammer Industriesban és a II. New Yorki csatában. Védekezni jobban tudok, mint támadni, bár nem érdemes velem ujjat húzni: fegyver nélkül földrekényszerítek egy képzett ügynököt is, pontosan lövök, sőt a Stark-féle fegyvereimet bevetve sokan kellenek az ellenem való győzelemhez. A legjobbaktól tanultam. Steve végül beadta a derekát, így már csak idő kérdése volt, hogy elinduljunk. Viszont, hogy hova, azt egyelőre még csak nem is sejtem.


Üdv, emberek! Íme itt az első fejezet, emellett pedig egy új szereplő oldallal is bővült a blog. Mint láthattátok az új évad kissé könyvszerű lett, direkt így akartam megírni, bár ez blog szempontjából nem a legjobb megoldás. A fejezetek az ilyen felosztás miatt változó hosszúságúak lesznek.
A designért hálás köszönet Raistlinnek, nagyon jó munkát végzett. Az évad hangulatát tükrözi, és bár az elején ez még nem észlelhető, ne számítsatok túl sok vidámságra.
Végül pedig köszönöm a megtekintéseket, mely az utóbbi időben nagyot ugrott! Hálás vagyok minden visszajelzésért, tanácsért!
A továbbiakban is jó olvasást kívánok:
Kate Avengers

2 megjegyzés:

  1. <3 mást nem igazán tudok ;) talán még csak azt, hogy hol van Bucky, de türelemmel várom :-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett :) Bucky, róla egyelőre nem nyilatkoznék, legyen meglepetés ;)

      Törlés