2015. augusztus 12., szerda

2. évad - Prológus

Bucky 1917. március 10-én született James Buchanam Barnes néven. Steve Rogersszel gyerekkoruk óta legjobb barátok. A II. világháború alatt őrmesterként besorozták a 107-es osztagba. Ez a csapat az olasz front mellett csatát vesztett. A katonák egy része fogságba esett az egyik Hidra bázison. Amerika Kapitány a közelben lévő katonai táborban lépett fel. Amikor megtudta, hogy Bucky nem tért vissza, nem habozott. Nem érdekelte, hogy a barátja valószínűleg meghalt. Peggy Carter és Howard Stark segítségével bejutott és 400 embert mentett meg, köztük Barnest is. Buckyt egy elkülönítőben találta meg. Itt került szembe először Johann Schmidttel. Ezután Bucky csatlakozott ahhoz a különleges osztaghoz, akik felkutatták a Hidra bázisokat és lesöpörték őket a térképről. Egyik alkalommal a csapat egy vonat érkezésére várt valahol a hegyekben. Ezen a járművön utazott Arnim Zola, Schmidt első számú bizalmasa és fegyvertervezője. A kapitány, Barnes és Gabe Jones egy kötélpálya segítségével eljutottak és landoltak a mozdony tetején. Steve és Bucky bementek. Bent Hidra ügynökök elkerítették őket egymástól és mindkettejükre rátámadt valaki. Együtt legyőzték őket, azonban kirobbantották a vonat falát, Bucky pedig kirepült a lyukon. Sikerült megkapaszkodnia, ám a kapitány már nem tudta megmenteni. A rúd eltörött, James „Bucky” Barnes lezuhant a szakadékba. Ez történt 1944-ben. Ő volt az egyetlen az osztagból, aki az életét adta a győzelemért. Legalábbis mi így hittük.

Aztán 70 évvel később felbukkant a „Tél Katonája”. Egy álarcos férfi, egyik karja fémből volt, rendkívül erős. Miután lelőtte Nick Furyt, egy másik alkalommal szembekerült Steve Rogersszel, Natasha Romanoffal és Sam Wilsonnal. Harc közben leesett az álarca:Bucky Barnes volt, ám nem emlékezett semmire. A zuhanást Zola kísérletezései miatt túlélte, de az egyik karját elvesztette. A Hidra megtalálta: átmosták az agyát, fém kart csináltak neki. A jószívű katonából egy gyilkológép lett. De Amerika Kapitány nem adta fel. Nem akarta megölni. Elérte, hogy Bucky felismerje. Mikor lezuhant a felrobbanó hajóból, a barátja kimentette a folyóból, majd nyomtalanul eltűnt.


Most is ide a végére hoztam az infókat, nem akartam bezavarni az olvasásban. A prológus ilyen összefoglaló, életrajzi jellegűre sikeredett, így akartam felfrissíteni néhány tudnivalót. Jó hír, hogy sikerült megoldanom a trailer problémákat, megtaláljátok a külön ennek szánt oldalon a menüben. ( A YouTube kicsit torzított a minőségen, de nézzétek el nekem. Még egy csatornát is csináltam a kedvetekért.)
Köszöntöm az új feliratkozót, és köszönöm a lelkes véleménynyilvánítást, nem is hittem, hogy ennyire tetszhet valakinek a történet, mely egy jelenetből nőtte ki magát! (Hát, ez egy hosszú mondat lett :D ) Nem sokára érkezik az első fejezet!

Üdvözlettel minden drága olvasónak:
Kate Avengers

2 megjegyzés:

  1. :-* imádlak drága! És végre itt van Bucky iiis(nekem ő az egyik nagy kedvencem). És igen, Ennyire tetszhet :D ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Hálám jeléül elárulom, hogy Bucky lesz a központi "elem", a történet körülötte forog :)

      Törlés